mandag den 17. september 2007

Er I med? Ja, vi er!

Det er aften i København. Jeg er tilbage i hovedstaden efter en weekendtur til provinsen. Anledningen var Farmorklubbens årlige udflugt, der i år blev holdt på Rindsholm Kro ved Viborg. I festivasen deltog ni medlemmer af klubben: undertegnede, Karin, Desirée og Thyr, min far, Louise og Morten, og Karen og Jens Ove.

Thyr og jeg kørte med min far fredag formiddag. Jeg var køresyg hele vejen. Vi spiste et solidt måltid på kroen. Jeg fik mit livs største wienersnitzel og kunne ikke spise desert. Efter maden spillede vi whist, og der blev tæsket dygtigt i kortene inden vi gik til ro.

Karin og Desirée var til ridning, så de var først fremme over midnat og gik desværre glip af løjrene den første aften. Men lørdag morgen var vi fuldtallige og efter morgenmaden gik turen ind til Viborg. Her så vi domkirken og Skovgaard Museet inden vi kørte ud på heden til en spadserer tur i den friske blæst. Og efter at have rundet resterne af Finderuplade, så var det hjem til en velfortjent middagslur, der blev efterfulgt af aftenkaffe og så endnu en overdådig middag.

Som et festligt indslag havde Mitte lavet farmor-spørgsmål til alle. Det gav anledning til mange familiehistorier og det gjorde i hvert tilfælde mig meget klogere på familiekronologien: farmor og farfars bryllupsdag er den 20. juli, de blev gift i 1943, lille Søren (min far) havde en kanin ved navn Maren, og Mads og Mettes jagthunde hed Vips og Rap (tror jeg nok?). Og også denne aften fik vi nogle gode spil whist. Især det sidste spil er værd at huske. Det var det spil hvor Morten og jeg var makkere og fik alle 13 stik! Men det var ikke gået uden Jens Oves gode Coaching.

Både lørdag og i dag var Loiuse og jeg tidligt oppe og ude at løbe en frisk morgentur inden morgenmaden. Det bliver vist en tradition fremover. Farmor og Inger havde jo også deres morgenture.

På vej hjem besøgte vi Det Blå Marked i Låsby og spiste æggekage hos Louise og Morten. Her bliver vi altid forkælet. Vi fik Harry Potter film nummer fire med af Morten, så den må vi se at få set en af dagene. Og så fik jeg en ordentlig skraber i toget på vej hjem.

Er I med? Ja, vi er! Er I med? Ja, vi er! Vi er alle med, hurra, huuurraaaa!

1 kommentar:

Tornfugl sagde ...

Det lyder som en rigtig hyggelig tur. :) Jeg burde også en gang ved lejlighed komme mere over i det jyske. De er vist ikke såå farlige derovre som det siges.