torsdag den 16. august 2007

Blekingegadebanden bliver tv-serie

Ak ja, sådan kan det gå. De idealistiske venstreorienterede revolutionære fra Blekingegadebanden bliver nu foreviget i en god dansk borgerlig tv-serie. Helt dansk bliver det nu ikke for det er det svenske Yellow Bird filmselskab, der har købt rettighederne til Peter Øvig Knudsens bøger om Blekingegadebanden.

Men Yellow Bird er ikke de eneste der pusler med tanken om en visuel dramatisering af sagen om Blekingegadebanden. Det danske filmselskab Zentropa vil lave en spillefilm om sagen. Og måske også en tv-serie. Og hvem ved om ikke også der kunne blive tale om et teaterstykke eller en musikal.

Med hensyn til tv-serien, så håber jeg godt nok at den bliver bedre end Edderkoppen. Den serie havde en alvorlig slagside med Jacob Cedergren i hovedrollen. Føj. Og så synes jeg i øvrigt at Hans Scherfigs roman Skorpionen var bedre. Den fortæling var der ligesom lidt mere samfundsrevselse over. Men Scherfig var jo også kommunist til døden.

Jeg håber ikke at Cedergren skal spille en af heltene fra Blekingegadebanden, hverken i tv-serien eller i filmen. Ja, jeg ved godt at jeg kom til at kalde dem helte, men den løb mig ligesom i tasterne. Officielt er de naturligvis ikke helte, men terrorister. Men på den anden side: hvis de bliver stjerner i en film og en krimiserie, så er der vel lidt helte over dem.

Det bliver som sagt Peter Øvigs bøger, der skal danne baggrunden for historien. Så slipper Zentropa og Yellow Bird for selv at grave den frem fra arkiverne. Det er fast arbejde. Skurkene røver bankerne og skyder politibetjentene, så journalisterne kan skrive historien og sælge den til filmselskaberne, der kan serverer det hele som et stykke ægte Danmarkshistorie, som befolkningen så lapper i sig til aftenkaffen. Det er fast arbejde.

Jeg håber dog ikke at der er nogen der finder på at lave en tv-serie ud af Tønder-sagen.

1 kommentar:

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Den bedste måde at pacificere oprørere på er at inddrage dem i hverdagsbilledet - gøre deres tøjstil til mode, som med punkere og hippier og nu: lave en tv - serie ud af deres meritter. Historien kunne jo for så vidt være skrevet af Maj Sjøwahl.