onsdag den 15. august 2007

Et smut til Jylland

Har været et smut i Jylland med familien. Vi boede i Århus hos min lille søster og hendes mand. Og her blev vi rigtig forkælet med dejlig mad og hygge i haven.

Vi besøgte Den Gamle By, hvor omviseren fortalte den sørgelige historie om brændevinskøerne. De blev bogstaveligtalt opflasket med brændevin. De blev fodret med mask, der var tilovers fra brændevins destilationen. Køerne var alt for fulde til at følge med deres ædru artfæller ud på marken. I stedet blev de opbevaret hele deres alkoholiserede liv i en mørk kælder eller oppe på første sal i bryggeriet. Noget trist. Desværre minder forholdene for de kære køer lidt om de historier man høre om vore dages svinetransporter.

Og så gik turen til Randers Regnskov. Føj, der var varmt! Men der var meget spændende at se på af både planter og dyr. Både aberne og slangerne gik frit omkring, så det var med at holde nallerne tæt ind til kroppen. Min søn købte en kødædende plante.

Nu er vi tilbage i København. Jeg elsker den by!

2 kommentarer:

Tornfugl sagde ...

Sikke en mørk plet på Danmark historie! Tænk sig, brændevinskøer. tsktsktsk

Lyder ellers som en god tur til det jyske.

MORHALJEN sagde ...

Ja, det er lidt uhyggeligt for til historien hører faktisk også at i alle de bøger omviseren havde læst om fænomenet brændevinskøer, så var der intet sted nogen røster om at det var synd for køerne.